ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε απεργιακό πυρετό η... Υγεία

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα οι δομές δημόσιας υγείας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), να προκηρύσσει 48ωρη απεργία.

Σε απεργιακό πυρετό η... Υγεία

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει αύριο, Πέμπτη, και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), διεκδικώντας προσλήψεις στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μετέθεσαν κατά μια ημέρα την προγραμματισμένη κινητοποίησή τους, ώστε να συμπέσει με αυτή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με κύρια αιτήματα την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς και την στήριξη του συστήματος υγείας.