ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία στον επανασχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ

Τα ζητήματα που προβάλλει το αναπηρικό κίνημα συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία στον επανασχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας συνολικά για τους πολίτες και ειδικά για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, το αναπηρικό κίνημα και η κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να θωρακίσουν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Παράλληλα, και εντός του δεδομένου δημοσιονομικού πλαισίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην Ειδική Αγωγή. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει ειδική μέριμνα, επίσης, για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τα ΑμεΑ.

Σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, και σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ, θα εξεταστεί, τέλος, η καταλληλότερη δομή για διαρκή σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση πολιτικών προστασίας των ΑμεΑ.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Δίπλα στα άτομα με αναπηρία, οι Φυσικοθεραπευτές