ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Φιλί ζωής 4,9 εκατ. ευρώ στις Μονάδες του ΠΕΔΥ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ενισχύονται σημαντικά οι μονάδες του ΠΕΔΥ στην χώρα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση δίνει φιλί ζωής στην ΠΦΥ, η οποία έχει χτυπήσει κόκκινο τα τελευταία χρόνια. Το ποσό με το οποίο ενισχύονται είναι περίπου 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Φιλί ζωής 4,9 εκατ. ευρώ στις Μονάδες του ΠΕΔΥ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Με την εν λόγω ΠΝΠ παρατείνονται έως και το τέλος Ιουνίου του 2016 οι συμβάσεις μεταξύ ΕΟΠΥΥ και γιατρών διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων, κλινικών και λοιπών παρόχων.

Να σημειωθεί, ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει ακόμη, και διάταξη με την οποία διατηρείται η διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας για τη χάραξη, υλοποίηση και παρακολούθησης της πολιτικής ψυχικής υγείας και τον συντονισμό-παρακολούθηση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ.

Η διεύθυνση, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα 106/2014, θα έπρεπε να καταργηθεί και να ενταχθεί ως τμήμα στη διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου έκρινε ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία επιτέλεσης του έργου της, ή ακόμα και τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε το σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας

Μέχρι 13/1 η κατάθεση τιμολογίων για αποπληρωμή των συμβεβλημένων γιατρών