ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκδόθηκε η απόφαση για την τοποθέτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας και του αναπληρωτή υπουργού κ.κ. Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη η οποία δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Διαύγεια, με την οποία, νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Εκδόθηκε η απόφαση για την τοποθέτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Ρόζενμπεργκ, θα αντικαταστήσει τον καθηγητή Χειρουργικής και πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι την Μ. Πέμπτη που παύθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ είναι ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων “Γιατρών του Κόσμου”. Από το 2007, διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών “Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”. Αναπληρωτής του ορίζεται ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Η θητεία τους λήγει στις 10 Μαρτίου 2017, μαζί με εκείνη των υπολοίπων μελών του συμβουλίου.

Ένα ερώτημα που κυριαρχεί τώρα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον διαγωνισμό για την στελέχωση ΜΕΘ, καθώς η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει οριστεί για την Παρασκευή 6 Μαίου. Ένα άλλο ερώτημα επίσης είναι πως θα κινηθεί ο απερχόμενος κ. Γιαννόπουλος, η θητεία του οποίου ήταν τριετής και έληξε απότομα.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση στην Διαύγεια

Διαβάστε ακόμη:

Αθ. Γιαννόπουλος: «Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα»

Ο ΙΣΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις ΜΕΘ, με φόντο την θυσία του Αθαν. Γιαννόπουλου