ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Να διερευνηθούν οι ευθύνες για τη διαχρονική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να διερευνηθούν οι ευθύνες για τη διαχρονική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας και τη ψήφιση του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

ΙΣΑ: Να διερευνηθούν οι ευθύνες για τη διαχρονική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας

To ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασής του, συζήτησε το θέμα των διαχρονικών ευθυνών των βουλευτών για την κατάρρευση του συστήματος υγείας στη χώρα μας, η οποία έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους λειτουργούς της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, έλαβε την απόφαση να αναθέσει στη νομική υπηρεσία του ΙΣΑ να διερευνήσει σε βάθος εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για τους βουλευτές μέλη του που ψήφισαν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί ταφόπλακα για τους επαγγελματίες της υγείας ενώ πρόκειται να υποβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας.

Ακόμη, πρόκειται να διερευνηθεί εάν υπάρχουν διαχρονικά και άλλοι ιατροί βουλευτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση του υγειονομικού συστήματος που έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία ΙΣΑ για τις αναμονές για ακτινοθεραπεία

ΙΣΑ: Το ασφαλιστικό δημεύει τον μόχθο και απαξιώνει την επιστημονική προσφορά

Ο ΙΣΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις ΜΕΘ