ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκρηξη του Ποταμιού για το κλείσιμο του Προνοιακού Ιδρύματος με Σύνδρομο Down

Έκρηξη του Ποταμιού για το κλείσιμο του Προνοιακού Ιδρύματος με Σύνδρομο Down

Την έντονη αντίδρασή του για το κλείσιμο του Προνοιακού Ιδρύματος και του μοναδικού Συλλόγου που φιλοξενεί άτομα με σύνδρομο Down, εκφράζει το Ποτάμι.

Ένα ένα, τα προνοιακά ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας της χώρας καταρρέουν υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων με το κράτος να παρακολουθεί άπραγο, τονίζει το Ποτάμι - Τομέας Πρόνοιας και Αναπηρίας σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Τελευταίο «θύμα» ο μοναδικός στην Ελλάδα Σύλλογος Συνδρόμου Downπου, μετά από 27 χρόνια προσφοράς σε άτομα με σύνδρομο Down και στις οικογένειές τους, εκπέμπει σήμα κινδύνου αφού αδυνατεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.

Μαζί με το Σύλλογο θα «χαθεί» το εργαστήριο μπομπονιέρας, ένα από τα πρώτα και ελάχιστα προγράμματα απασχόλησης ατόμων με σύνδρομο Down, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Καλαμαριά που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ αλλά και οι υπόλοιπες υποστηρικτικές και προνοιακές δράσεις του Συλλόγου, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι πια της καθημερινότητας για πάνω από 80 παιδιά στη Θεσσαλονίκη και 400 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Η στήριξη των ατόμων με αναπηρίες αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη για κάθε ευνομούμενη πολιτεία και αποδεικνύεται στην πράξη. Η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του Συλλόγου, όπως και των δεκάδων άλλων προνοιακών ιδρυμάτων, συλλόγων και δομών που βρίσκονται στην ίδια δραματική κατάσταση, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα πίσω για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας μας και πρέπει να αποτραπεί.

Το Ποτάμι καλεί την Πολιτεία την ίδια στιγμή που αναλώνεται στη δημιουργία νέων οργανισμών, νέων διευθυντικών θέσεων προς τέρψη και ικανοποίηση των ημετέρων, να ενσκήψει και στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπό εξαφάνιση πλέον εναπομείνασες κοινωνικές δομές της χώρας».

Διαβάστε ακόμη:

Κραυγή αγωνίας από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας

Best of DPG network

Ρωτήστε τον γιατρό