ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Ξανθού, Καμίνη ΟΚΑΝΑ, για την απορρόφηση της λίστας αναμονής στην θεραπεία υποκατάστασης

Συνάντηση Ξανθού, Καμίνη ΟΚΑΝΑ, για την απορρόφηση της λίστας αναμονής στην θεραπεία υποκατάστασης

Συνάντηση για την υλοποίηση σχεδίου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) που αφορά στη δημιουργία Μονάδων Άμεσης Πρόσβασης στην Αθήνα, είχαν χθες στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Βαγγέλης Καφετζόπουλος.

Στόχος του σχεδίου είναι η απορρόφηση της λίστας αναμονής για θεραπεία υποκατάστασης και ως εκ τούτου η αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας από χρήστες ναρκωτικών και γενικότερα η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της συνάθροισης χρηστών ναρκωτικών ουσιών που διαβιούν σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες, στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων/θεσμών/φορέων για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, ώστε αφενός να παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα στον πληθυσμό στόχο και αφετέρου να διασφαλίζεται η αποδοχή και η συναίνεση του συνόλου των πολιτών.

Για τα παραπάνω συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τη δέσμευση να συνεχιστεί η συζήτηση και να συμβάλουν ο καθένας από το πεδίο της αρμοδιότητας του, στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου που ενισχύει την κοινωνική προστασία, ευάλωτων ομάδων και αναβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία .