ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Θ. Ρόζενμπεργκ: Οδηγός για το ΚΕΕΛΠΝΟ η απόφαση του ΟΗΕ για το aids - Επιτυχία μας η δωρεάν πρόσβαση στα φάρμακα

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS) που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2016, εκπροσώπησε την χώρα μας ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. 

Θ. Ρόζενμπεργκ: Οδηγός για το ΚΕΕΛΠΝΟ η απόφαση του ΟΗΕ για το aids - Επιτυχία μας η δωρεάν πρόσβαση στα φάρμακα

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, ο Καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπερκ, υπογράμμισε τις επιτυχίες της χώρας μας στην πρόσβαση της δωρεάν αγωγής όλων χωρίς εξαίρεση των οροθετικών ατόμων, ενώ στάθηκε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας σχετικά με την πρώιμη διάγνωση, την προφύλαξη πριν από την έκθεση και στο μεγάλο πρόβλημα των βλαβών στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Η χώρας μας δεσμεύεται, τόνισε ο Καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπερκ, να κάνει ό, τι είναι δυνατόν, ώστε μέχρι το 2020 το 90% του πληθυσμού (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) να γνωρίζουν για τη νόσο, το 90% εκείνων που γνωρίζουν για τη νόσο να λαμβάνει θεραπεία και το 90% των ατόμων υπό θεραπεία να έχουν μηδενικό ιικό φορτίο.

Το σύνθημα 90-90-90 της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το AIDS θα αποτελεί οδηγό και για τις δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην επόμενη δεκαετία υπογράμμισε ο Καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπερκ.

Στην Ελληνική Αντιπροσωπία συμμετείχε, επίσης, ο κ. Ανδρέας Μαζαράκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» από την κοινότητα των ατόμων που ζουν με HIV στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη:

Το 90% των παιδιών με AIDS ζουν στην Αφρική – 1 στα 2 παιδιά χωρίς πρόσβαση σε αντιρετροϊκές θεραπείες