ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Επ’ αφορμής του γεγονότος που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπου γυναίκα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Κρήτης για να γεννήσει λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, καλούμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, δίνοντας κίνητρα στους ιατρούς να στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της χώρας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο Ιατρό, δεν διαθέτει Αιμοδοσία, Νεογνολογικό Τμήμα. Υπάρχει δε πρόβλημα στην έκδοση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων, ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης Ιατρών.

Το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πρέπει το Υπουργείο Υγείας να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία».