ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Οι προϋποθέσεις για την ίδρυση ταμείου υγειονομικών

Την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και τον χαρακτήρα του «καθολικού διαδόχου» των υφισταμένων ταμείων έθεσε ως προϋποθέσεις για το υπό μελέτη επαγγελματικό ταμείο των υγειονομικών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Κατσίκης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Οι προϋποθέσεις για την ίδρυση ταμείου υγειονομικών

Η ΕΟΟ αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των υγειονομικών φορέων της χώρας μας με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Πετρόπουλο, και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Φράγκου, κατέστη προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ. Σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί δεν διαθέτουν επικουρικό ταμείο, ενώ το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας αποτελεί ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Όμως, επειδή ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πρόκειται να αναλάβει όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και επειδή η ίδρυση επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών, ως "καθολικός διάδοχος" του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών, θα αποκλείσει τα αποθεματικά του Ταμείου Προνοίας (112 εκατ. ευρώ) και της Στέγης Υγειονομικών (4,5 εκατ. ευρώ) από τον ΕΦΚΑ για να προικοδοτηθεί το επαγγελματικό ταμείο, προτείνουμε:

-Να προβλέπεται η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και ο χαρακτήρας του "καθολικού διαδόχου" των υφισταμένων ταμείων, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία και τη βιωσιμότητα του επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών».