ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κέλλας: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της Δημόσιας Υγείας και διαρκώς μεγεθύνονται, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας σε Νοσοκομεία και Δομές Υγείας σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

Κέλλας: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ο κ. Κέλλας επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, όπου ενημερώθηκε από τους Διοικητές Μιλτιάδη Παππά και Βησσαρίωνα Μίχα, αλλά και από μέλη του επιστημονικού συμβουλίου, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσοκομεία, με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να κυριαρχούν -πολλά μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας και υπάρχει έλλειψη βασικών υλικών-, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Επισκέφθηκε επίσης την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, "Ψυχαργώ", καθώς και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας.

Ο κ. Κέλλας βρέθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Άρτας, το ΠΕΔΥ, τα Κέντρα Υγείας του Νομού, αλλά και το Κέντρο Αποθεραπείας Αποκατάστασης Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ, ενώ είχε συνάντηση με τα ΔΣ του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας.

Ο κ. Κέλλας στο τέλος της διήμερης περιοδείας του, δήλωσε: «Τον τελευταίο καιρό έχω επισκεφθεί πολλά νοσοκομεία, ΠΕΔΥ και δομές υγείας της χώρας και η διαπίστωση που κάνω είναι πως τα προβλήματα συνεχώς μεγεθύνονται. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και με όλους τους δυνατούς τρόπους, "φωνάζουμε" για την αναγκαιότητα στήριξης του Συστήματος Υγείας, καθώς πραγματικά βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση. Αντ' αυτού το Υπουργείο, προϋπολογίζει λιγότερα χρήματα για τα Νοσοκομεία, δεν προχωρά στις αναγκαίες προσλήψεις που ήταν έτοιμες από την Κυβέρνηση της ΝΔ, υποβαθμίζει διαρκώς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τη Δημόσια Υγεία, σε οριστικό μπλακ άουτ. Πρέπει επιτέλους να κυβερνήσουν. Αν δεν μπορούν, ας φύγουν όσο είναι καιρός».