ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επιστροφή Γιαννόπουλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι θα κάνει το υπ.Υγείας;

Στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος του φορέα καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, με σκοπό, τι άλλο, να δώσει το στίγμα ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία τον αθωώνει, είναι έτοιμος να αναλάβει και πάλι καθήκοντα.

Επιστροφή Γιαννόπουλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι θα κάνει το υπ.Υγείας;

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η παρουσία του κ. Γιαννόπουλου σήμερα Δευτέρα στο Κέντρο, εκτός από συμβολική είναι και ουσιαστική, διότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επιθυμεί να αναλάβει καθήκοντα τα οποία διεκόπηκαν βίαια τον περασμένο Μάιο, όταν απομακρύνθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, και ενώ ο διαγωνισμός για τις ΜΕΘ, βρισκόταν σε εξέλιξη.

Βεβαίως το μεγάλο ερώτημα όπως έχουμε ξαναπεί, είναι εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «καταπιεί» την απόφαση του ΣτΕ και δεχθεί τον κ. Γιαννόπουλο (θα είναι αρκετά ταπεινωτικό γι αυτήν σε κάθε περίπτωση) ή τελικά προκύψει απόφαση με την οποία αλλάζει για παράδειγμα η δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ και με κάποιο τρόπο απορροφηθεί ο φορέας ως Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιστρέψει ο πρώην πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, με φόντο την απόφαση του ΣτΕ, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ πριν μερικές ημέρες επιτέθηκαν στην διοίκηση Ρόζενμπεργκ, κάνοντας λόγο για κακοδιοίκηση και κλίμα εκφοβισμού. Το Σωματείο των εργαζομένων, επιτέθηκε και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αφορμή την ανακοίνωση της τελευταίας, η οποία κάνει λόγο για «απόστημα», στοχοποιώντας εργαζομένους και στελέχη του φορέα.

Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ από την πλευρά της, σε απάντησή της, αναφέρει ότι σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα και σκοπεύει να αναπτύξει τον Οργανισμό και να προστατεύσει την δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμη:

Μπαργιώτας: Νέα παρέμβαση του υπ. Υγείας στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Ανησυχία για το προσφυγικό

Στην αντεπίθεση η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ - Σεβόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα