ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Απάντηση Εργαζομένων σε Πολάκη - 197 Ενστάσεις για τον Διαγωνισμό ΜΕΘ

Έντονα αντιδρά για ακόμη μία φορά το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφορικά με τις δηλώσεις και αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τονίζοντας, ότι «καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν θα σταματήσει να προασπίζεται την αλήθεια, παρά τις επιθέσεις που ανοιχτά δέχεται λόγω της πρωτοβουλίας τους να καταγγείλουν το μείζον ζήτημα της απόκρυψης στοιχείων από τον Εισαγγελέα».

ΚΕΕΛΠΝΟ: Απάντηση Εργαζομένων σε Πολάκη - 197 Ενστάσεις για τον Διαγωνισμό ΜΕΘ

Οι εργαζόμενοι του υγειονομικού φορέα, αναφέρονται αναλυτικά στο θέμα των ενστάσεων αναφορικά με τον διαγωνισμό των κλινών ΜΕΘ, οι οποίες αγγίζουν τις 197, και τονίζουν ευθέως πως θα προστατεύσουν και τους 260 Συναδέλφους ιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ, τους οποίους χρειάζονται μόνιμα και όχι περιοδικά, όπως αναφέρουν.

Η εποχή που οι Εργαζόμενοι αποτελούσαν τα εξιλαστήρια θύματα ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε ένας Εργαζόμενος στις πλάτες του οποίου θα φορτωθούν ευθύνες άλλων και πολύ περισσότερο ευθύνες που δεν του αναλογούν εκ της θέσεώς του. Ας το καταλάβουν καλά όλοι, όσο και αν αυτό τους ενοχλεί, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τονίζει το Σωματείο και συνεχίζει:

«Κατά τον ίδιο απόλυτο και σαφή τρόπο, το Σωματείο Εργαζομένων θα προστατεύσει και τους 260 Συναδέλφους μας, ιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ, οι οποίοι προσφέρουν απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τους χρειαζόμαστε ΜΟΝΙΜΑ και όχι περιοδικά! Αυτό που θέλουμε να διερευνηθεί είναι τυχόν ευθύνες επί της διαδικασίας και ΜΟΝΟ. Και επειδή τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης ή αλλοίωσης:

Όχι μία, ούτε δύο αλλά 197 Ενστάσεις υπεβλήθησαν μετά την ανάρτηση των επιτυχόντων ιατρών και νοσηλευτών! Άρα ΟΧΙ ΚΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ 197 ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ - αριθμός ρεκόρ που υπερβαίνει κατά πολύ τις ενστάσεις παλαιότερων διαγωνισμών- μέρος των οποίων υπεβλήθησαν στην υπηρεσία μέσω πληρεξούσιων δικηγόρων κοινοποιούμενες και στο Συνήγορο του Πολίτη. Την ίδια στιγμή που ο Αν. Υπουργός Υγείας παραδέχεται τον ελέγχο και την επεξεργασία των φακέλων των υποψηφίων και την κατάρτιση πίνακα επιτυχόντων από μέρους του Υπουργείου Υγείας, το χρονικό των παραπάνω ενεργειών δεν δόθηκε στον Εισαγγελέα από τον κ. Ρόζενμπεργκ. Αυτή είναι η αλήθεια!

Και για να τελειώνουμε και με τα υπόλοιπα ψέματα:

1) Δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία καταγγελία για παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων σε διαδικασία προσλήψεων. ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ τον Αν . Υπουργό Υγείας να φέρει έστω και μία.

2) Το Σωματείο Εργαζομένων δεν μετείχε και δεν μετέχει με εκπρόσωπό του στο ΔΣ του Οργανισμού. Για αυτόν τον λόγο κανείς δεν έχει να μας προσάψει τίποτα, δεν χρωστάμε σε κανένα και κανείς δεν μας κρατάει. Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις και σε επιθέσεις.

3) Ενημερώνουμε τον Αν. Υπουργό Υγείας ότι από τις 6 Οκτωβρίου 2016 έχουμε ζητήσει εγγράφως (ορμώμενοι και από σχετικές παρατηρήσεις του πορίσματος του ΓΛΚ) να μας κοινοποιηθεί το σύνολο των πραγματοποιηθεισών δαπανών του Οργανισμού το προηγούμενο 5μηνο για να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου, αν και ποιός "χρωστάει" σε ποιόν, αν και ποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι.

Όλα στη Δικαιοσύνη, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς συμψηφισμούς, με απόλυτο και όχι επιλεκτικό σεβασμό σε αυτή.

ΥΓ: πριν 15 - 20 χρόνια οι περισσότεροι εξ ημών βρισκόμασταν στα Πανεπιστημιακά θρανία. Τακτικές συλλογικής ενοχοποίησης δεν περνάνε! Ειδικά από αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποίησαν κάθε χαραμάδα του συστήματος που τώρα καταγγέλλουν...»

Διαβάστε ακόμη:

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούν τον σεβασμό του υπ. Υγείας & επαναλαμβάνουν: Δεν είμαστε απόστημα