ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αναβάθμιση υποδομών της πρωτοβάθμιας υγείας στα μικρά νησιά της Περιφέρειας

Με γνώμονα την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων τους, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει δύο προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στον εξοπλισμό των υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014–2020, συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.251.944 ευρώ, οι οποίες θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014–2020.

Αναβάθμιση υποδομών της πρωτοβάθμιας υγείας στα μικρά νησιά της Περιφέρειας

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των ήδη υφισταμένων νοσοκομείων και των υποδομών υγείας , ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, η πρόσκληση με τίτλο «Εξοπλισμός υποδομών δευτεροβάθμιας υγείας», αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους:

–2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου

–Γ.Ν. Ρόδου «Α. Παπανδρέου» – Γ.Ν. Κω «Ιπποκράτειον» – Γ.Ν. Καλύμνου «Το Βουβάλειο»

– Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» – Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου,
για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020.

Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.451.944 ευρώ.

Η πρόσκληση με τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας στα μικρά νησιά της Περιφέρειας», αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού των ήδη υφισταμένων υποδομών υγείας και απευθύνεται στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, ως δυνητικό δικαιούχο, για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση Περιφερειακής Συνοχής» του Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου 2014–2020.

Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων και για τις δύο προσκλήσεις, ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

Προθεσμία υποβολής των προτάσεων από 01/12/2016 έως 31/01/2017.