ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κυρ. Μητσοτάκης για ΑμεΑ: Υπάρχουν πολλά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία με τη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη.

Κυρ. Μητσοτάκης για ΑμεΑ: Υπάρχουν πολλά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο κείμενο που έγραψε, έκανε μια εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και δεσμεύτηκε για τα βήματα που πρέπει ακόμα να γίνουν ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης έγραψε το εξής κείμενο:

«Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία τις έμαθα από πρώτο χέρι. Από έναν σπάνιο και γενναίο άνθρωπο, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μας μεγαλύτερη ευαισθησία και η ελληνική Πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν η μητέρα μου, που σε όλη της τη ζωή -και από μικρή ηλικία- αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν.

Η εμπειρία μου αυτή συμπληρώνει μια ισχυρή προσωπική πεποίθηση. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Να μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει, να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ζει αξιοπρεπώς.

Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Οι υποδομές για τα ΑμεΑ σήμερα είναι πολύ καλύτερες από ότι 25 χρόνια πριν. Όμως, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει.

Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω».

Εκδηλώσεις και δράσεις ΝΔ για τα ΑμεΑ

Η ΝΔ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, που αφορούν τα ΑμεΑ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, οπότε κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές και στελέχη του Κόμματος, θα επισκεφθούν Συλλόγους, Αθλητικούς Συνδέσμους, Σωματεία, καθώς και Κέντρα Προστασίας ΑμεΑ, ενώ θα παρακολουθήσουν και παράσταση από την θεατρική ομάδα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ιδρύματα ΑμεΑ, θα επισκεφθούν την Βουλή, όπου την ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου θα κάνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στο γήπεδο μπάσκετ του ΜΕΤΣ, στο Παγκράτι, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο μεταξύ των ομάδων ΑΤΛΑΣ και Νέας Δημοκρατίας.