ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέο ράπισμα ΠΟΕΔΗΝ: Χαλασμένος ο αξονικός στο Σισμανόγλειο - Κατέληξε χθες καρκινοπαθής

Για χαλασμένους και επικίνδυνους αξονικούς τομογράφους στα νοσοκομεία της χώρας- ένας εκ των οποίων σε νοσηλευτήριο αιχμής το Σισμανόγλειο - κάνει λόγο για ακόμη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως χθες Δευτέρα, πέθανε γυναίκα κατά τη διακομιδή για Αξονική από το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ στο Α. ΦΛΕΜΙΓΚ (αμέσως μετά την Αξονική). 

Νέο ράπισμα ΠΟΕΔΗΝ: Χαλασμένος ο αξονικός στο Σισμανόγλειο - Κατέληξε χθες καρκινοπαθής

Επισημάναμε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ασθενείς από την έλλειψη Αξονικών Τομογράφων στα Νοσοκομεία. Χαλάνε και μένουν χαλασμένοι. Που να βρεθούν χρήματα, επισημαίνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Αξονικό Τομογράφο. Προσέρχονται οι Ασθενείς στα Επείγοντα με σοβαρά προβλήματα Υγείας και διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία ή τον Ιδιωτικό τομέα, για Αξονική Τομογραφία.

Χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου, που καθίσταται μοιραίος πολλές φορές για τη ζωή των Ασθενών.

Ο κος Πολάκης θα έπρεπε να είναι πιο ταπεινός στις αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εκτός και εάν γεννήθηκε για την καταστροφή!!!»

Αναφορικά με το Σισμανόγλειο, η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζει τα εξής:

«Μεγάλο Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής. Δεν διαθέτει Αξονικό Τομογράφο. Είναι χαλασμένος πάλι!!!
Περιμένουν καμία δωρεά να το επισκευάσουν και πάλι!!! Και όμως το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι πλεονασματικό Νοσοκομείο!!!

Εν τω μεταξύ, γυναίκα καρκινοπαθής με επιβαρυμένο ιστορικό, προσήλθε στην εφημερία το πρωί (Δευτέρα) με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία. Διεκομίσθει στο Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ. Στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ αμέσως μετά την αξονική κατέληξε».

Εάν ήταν σε λειτουργία ο Αξονικός Τομογράφος του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας: «Και πόσοι άλλοι Ασθενείς, τροχαία ατυχήματα έχουν τραγική κατάληξη ή μένουν ανάπηροι εξαιτίας της καθυστέρησης στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της Νόσου; Ο κος Πολάκης ας αφήσει τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και ας ασχοληθεί με την επισκευή των Αξονικών Τομογράφων των Νοσοκομείων, που είναι για τα μπάζα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ