ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Οι καρκινοπαθείς του Βόλου ψάχνουν σε άλλα νοσοκομεία για χημειοθεραπείες

Προς άγνωστη κατεύθυνση οδεύουν πλέον οι καρκινοπαθείς του Βόλου, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης, διώχνει τους ασθενείς, εξαιτίας μειωμένου budget. Οι στρόφιγγες έκλεισαν λοιπόν και ο κόσμος τι θα απογίνει; είναι το εύλογο ερώτημα. Την ίδια ώρα, όπως στηλιτεύει για πολλοστή φορά η ΠΟΕΔΗΝ, «το νοσοκομείο Βόλου είναι άλλο ένα πλεονασματικό Νοσοκομείο κατά τον κο Πολάκη. Ευημερούν τα νούμερα και πεθαίνουν οι Ασθενείς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομσοπονδία.

ΠΟΕΔΗΝ: Οι καρκινοπαθείς του Βόλου ψάχνουν σε άλλα νοσοκομεία για χημειοθεραπείες

Η Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου στελεχώνεται από δύο Ιατρούς Ογκολόγους και πέντε Νοσηλευτές. Πραγματοποιούνται 400 συνεδρίες τον μήνα σε 200 καρκινοπαθείς κατά μέσο όρο, διευκρινίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

Το μπάτζετ που διατίθεται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου είναι 220.000 ευρώ το μήνα.
Την Παρασκευή 17/3/2017 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, κάλεσε τον Ογκολόγο Ιατρό κο Ρήγα και παρουσία του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα δέχεται νέους καρκινοπαθείς για χημειοθεραπεία, λόγω υπέρβασης του μπάτζετ κατά 50%. Ο Διοικητής είπε ότι ξοδεύουμε αντί για 220.000 ευρώ το μήνα 280.000 ευρώ.

Ο Ογκολόγος Ιατρός κος Ρήγας αρνήθηκε να διώχνει τους καρκινοπαθείς και ο Διοικητής του ανακοίνωσε ότι το έργο αυτό θα το αναλάβει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας. Χαρακτηριστικά του ανακοινώθηκε ότι όποιος νέος καρκινοπαθής προσέρχεται στην Μονάδα για χημειοθεραπεία θα παραπέμπεται στον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος αναλαμβάνει να τον διώχνει.

Πράγματι από Δευτέρα 20-3-2017 έδιωξαν πέντε καρκινοπαθείς που το Ογκολογικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έκρινε ότι πρέπει άμεσα να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.
Ο Διοικητής δεν έδωσε εντολή μόνο να διώχνουν νέους καρκινοπαθείς, έδωσε εντολή στον Ογκολόγο Ιατρό κο Ρήγα για τον εξορθολογισμό της δαπάνης να διώξει και Ασθενείς που ήδη εξυπηρετούνται και κάνουν χημειοθεραπεία. Αν είναι δυνατόν!!!

Οι περισσότεροι καρκινοπαθείς που προσέρχονται στην Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου δεν είναι νέοι Ασθενείς. Προσέρχονται λόγω υποτροπής της νόσου και διαθέτουν στην Μονάδα το ιστορικό τους. Γνωρίζουν την ογκολογική ομάδα, την εμπιστεύονται και η εκδίωξή τους είναι επιζήμια για την υγεία τους.
Την Τετάρτη 22-3-2017 προσήλθε καρκινοπαθής σε καροτσάκι που έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και την διώξανε!!!

Αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο!!!».

Και συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας, πως «πλέον οι καρκινοπαθείς εκδιώκονται προς άγνωστη κατεύθυνση για χημειοθεραπείες. Για να κάνουν χημειοθεραπεία θα πρέπει να αναζητήσουν Νοσοκομεία στην Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα. Που να βρεθούν τα χρήματα για τα έξοδα; Η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι αφάνταστη. Οι Ασθενείς γίνονται μπαλάκι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο για να κάνουν χημειοθεραπεία γιατί και άλλα Νοσοκομεία αρνούνται να τους δεχτούν λόγω έλλειψης χρημάτων.

Η Ομοσπονδία, συγχαίρει τον Ογκολόγο κ. Ρήγα για την στάση του και στηλιτεύει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την ανευθυνότητα που έχει επιδείξει, σημειώνοντας πως «οι υπουργοί Υγείας, είναι δημόσιος κίνδυνος».