ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκατό δέντρα φύτεψαν η Sanofi και η LeasePlan Hellas

Tις δυνάμεις τους ένωσαν για ακόμη μία φορά, δίνοντας νέα πνοή στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, η LeasePlan Hellas, εταιρεία μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων στην Ελλάδα και η Sanofi, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο. 

Εκατό δέντρα φύτεψαν η Sanofi και η LeasePlan Hellas

Με συνολικά 120 εθελοντές εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι δύο εταιρείες το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν ακόμη μία φορά στο τμήμα που έχει υιοθετήσει η LeasePlan Hellas από το 2012 στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, φυτεύοντας συνολικά 100 δέντρα και φροντίζοντας τα ήδη υπάρχοντα που έχουν φυτευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τους εθελοντές εργαζόμενους της LeasePlan Hellas.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τη δεύτερη κοινή αναδάσωση από την LeasePlan Hellas και τη Sanofi. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2015, όπου εθελοντές εργαζόμενοι των δύο εταιρειών προχώρησαν στη φύτευση συνολικά 500 δέντρων.

Ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε: «Για όλους εμάς στην LeasePlan Hellas η ενέργεια αναδάσωσης στο Αισθητικό Δάσος αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας, καθώς μέσω αυτής ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά μεταξύ μας, αλλά και με συνεργάτες μας, όπως έγινε και με τη Sanofi. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που ήταν κοντά μας σε αυτήν την κοινή πρωτοβουλία αναδάσωσης, καθώς η ανιδιοτελής προσφορά και η αστείρευτη διάθεσή τους αποτελεί το κινητήριο όχημα για να συνεχίσουμε να υλοποιούμε ακόμα περισσότερες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες για μία καλύτερη καθημερινότητα.»

«Οι εθελοντές συνάδελφοι της Sanofi ανταποκρίθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κάλεσμα της LeasePlan Hellas για να συμβάλουν στην αύξηση του πρασίνου στην Αττική. Δραστηριότητες όπως η σημερινή, είναι πολύ σημαντικές, καθώς μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν τις ομορφιές της φύσης και ευαισθητοποιούνται ώστε να δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη. Η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Sanofi παγκοσμίως με δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος», δήλωσε η κυρία Χριστίνα Βεϊοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Sanofi Ελλάδας.

Πιστή στην πράσινη φιλοσοφία και τις αξίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που την διακρίνουν, η LeasePlan Hellas υλοποίει ετησίως παραπάνω από δύο ενέργειες αναδάσωσης στο συγκεκριμένο σημείο, έχοντας φυτέψει από το 2012 έως σήμερα περισσότερα από 1.200 δέντρα. Μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην σταδιακή αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στον Υμηττό, μεγάλο μέρος του οποίου είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007 και στη δημιουργία πράσινων χώρων αναψυχής για τα παιδιά και τους κατοίκους της Αττικής.οιχεία επικοινωνίας:
V+O Communication, Ζαφείρα Ατσίδη, email: za@vando.gr, τηλ: 210 7249000 (249)