ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερώτηση Μαυρωτά και Αμυρά για τις ακτινοθεραπείες

Τις σημαντικές καθυστερήσεις και τις ελλείψεις υποδομών για τις ακτινοθεραπείες σε ογκολογικούς ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό οι βουλευτές με το Ποτάμι Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας).

Ερώτηση Μαυρωτά και Αμυρά για τις ακτινοθεραπείες

Με αφορμή και πρόσφατα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές του Ποταμιού ζητούν επιβεβαίωση ως προς τον αριθμό των ασθενών οι οποίοι χρήζουν ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα και πόσοι εξ αυτών δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ρωτούν ποιος είναι ο αριθμός των εν λειτουργία ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία και ποιες ελλείψεις υπάρχουν σε εξειδικευμένο προσωπικό για τη διάλυση κυτταροστατικών φαρμάκων.

Οι κ.κ. Μαυρωτάς και Αμυράς αναφέρονται και στις σημαντικές δωρεές από κοινωφελή ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για τη στήριξη των αναγκών σε μηχανήματα ακτινοθεραπείας, ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση εκ μέρους της Πολιτείας της υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών, καθώς και ποιος είναι συνολικά ο αριθμός κονδυλίων που έχει απορροφήσει το ελληνικό κράτος για την αντικατάσταση παλαιών γραμμικών επιταχυντών.