ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου: Υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση οδηγούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε ασφυξία

Το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» συνεχάρη ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα «για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, έτσι ώστε να κρατηθεί όρθιο».

Οικονόμου: Υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση οδηγούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε ασφυξία

Το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των επισκέψεων του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στα δημόσια νοσοκομεία. Ο κ. Οικονόμου περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ασθενείς και συνοδούς τους.

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ είχε συνάντηση και με διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν θέματα λειτουργικότητας. «Και σε αυτή την επίσκεψη δυστυχώς επιβεβαιώσαμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές της δημόσιας υγείας της χώρας, τις οποίες επιδεικτικά παραμελεί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Υπολειτουργία των νοσοκομείων, υποχρηματοδότησή τους και υποστελέχωσή τους οδηγούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε ασφυξία» ανέφερε.

Ο κ. Οικονόμου σε γραπτή ανακοίνωσή του συγχαίρει τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, έτσι ώστε να κρατηθεί όρθιο.

Και συμπληρώνει: «Η ΝΔ μακριά από "κάλπικες" υποσχέσεις, τα αποτελέσματα των οποίων "πληρώνει" ακριβά η χώρα, προετοιμάζει με προσεχτικές κινήσεις ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των νοσοκομείων, έχοντας πάντα στον πυρήνα των επιλογών της το κοινωνικό κράτος».