ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κόντρα γιατρών ΕΟΠΠΥ με τη Διοίκηση του Οργανισμού για τις νέες συμβάσεις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και της διοίκησης αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέων συμβάσεων.

Κόντρα γιατρών ΕΟΠΠΥ με τη Διοίκηση του Οργανισμού για τις νέες συμβάσεις

Οι συμβεβλημένοι γιατροί σε ανακοίνωσή τους αναρωτιούνται χαρακτηριστικά: «Μεταξύ ποιων και πότε γίνεται διαπραγμάτευση;».

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) διευκρινίζει:

«Μεταξύ άλλων αναφέρεται και ο προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον, όπου οι υποεπιτροπές διαπραγμάτευσης βρίσκονται ήδη σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για όλες τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τους παρόχους υγείας.

Ως τέτοιες λογίζονται οι ιατρικές εξετάσεις, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ, για τις οποίες γεννάται μια εύλογη απορία, την οποία μόνο η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μπορεί να μας λύσει:

- Μεταξύ ποιων και πότε γίνεται η διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνιών για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιατρούς; Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσει την απάντηση αυτή προς ΟΛΟΥΣ τους παρόχους υγείας».

Επίσης οι συμβεβλημένοι γιατροί εκτιμούν ότι οι συμβάσεις τους είναι παρωχημένες, καθώς δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής, εγείροντας ζητήματα αμοιβής, ωραρίου, αριθμού επισκέψεων, κ.ο.κ.

«Για παράδειγμα η αναδιανομή των μη εκτελεσθέντων επισκέψεων και η υποχρεωτικότητα του πλαφόν των 200 επισκέψεων το μήνα είναι δύο ζητήματα που μας απασχολούν» σημειώνει η κ. Μαστοράκου. «Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα είναι το άνοιγμα των συμβάσεων σε νέους γιατρούς και η παροχή των σχετικών κινήτρων» προσθέτει. Τον κλάδο προβληματίζει, ακόμα, το νέο σύστημα παραπομπών σε ειδικό γιατρό που προβλέπει ο νόμος για την Πρωτοβάθμια.

Διαβάστε επίσης:

Εξώδικο από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για το νέο σύστημα επισκέψεων