ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Στο «Αττικόν» αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων

Την αναβολή χημειοθεραπειών σε εξωτερικούς ασθενείς στο νοσοκομείο «Αττικόν» εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

ΠΟΕΔΗΝ: Στο «Αττικόν» αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για Οδύσσεια των καρκινοπαθών, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τελευταίο δεκαπενθήμερο ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς.

Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πως οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το πρόβλημα δημιουργείται, όπως εξηγούν, εξαιτίας των ελλείψεων σε ειδικά χημειοθεραπευτικά φάρκακα για συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η διοίκηση του νοσοκομείου δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται με το επιχείρημα ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.

Οι καρκινοπαθείς, προσθέτει, ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και ογκολόγους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μέρες για τη θεραπεία τους.

Επικαλείται, δε, την περίπτωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, η οποία απολογήθηκε πρόσφατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας της χώρας.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε συγγνώμη από το λαό της για τη κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία έχουν απείρως καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα ελληνικά.

Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία ανέρχονται στο 8,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και της Ελλάδας στο 5% και μάλιστα σε ένα ΑΕΠ που έχει μειωθεί πάνω από 25% στα χρόνια της κρίσης.