ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου: Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, σοβιετικού τύπου επινόημα

«Οι υποβαθμισμένες δομές υγείας της χώρας έχουν σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», τονίζει ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, σε μία ακόμη καυστική δήλωση αναφορικά με το υγειονομικό έργο της κυβέρνησης και ειδικότερα όσον αφορά την ΠΦΥ, την οποία χαρακτηρίζει θνησιγενές “σοβιετικού τύπου επινόημα”.

Οικονόμου: Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, σοβιετικού τύπου επινόημα

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής: «Ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται ανά την χώρα κόβοντας κορδέλες εγκαινίων σε δήθεν δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με “δανεικό” προσωπικό από γειτονικά κέντρα υγείας.

Στήνει άναρχα κάποιες δομές, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, υποβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας και κατασπαταλώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα όχημα κομματικοποίησης του Κράτους.

Ο Υπουργός Υγείας επιμένει να συντηρεί ένα θνησιγενές “σοβιετικού τύπου επινόημα”. Και αυτό παρόλο που οι επιστήμονες υγείας της χώρας του έχουν γυρίσει την πλάτη, ενώ οι πολίτες αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικότερες υγειονομικές τους ανάγκες στις υποβαθμισμένες δομές υγείας της χώρας που έχουν σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Διαβάστε ακόμη:

Ν. Δημοκρατία: Οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους οπτικούς, διαλύουν τον κλάδο



Ν.Δ.: Σε δεινή κατάσταση οι Στέγες ατόμων με νοητική υστέρηση εξαιτίας οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Εγκαινιάστηκε η πρώτη ΤΟΜΥ στη Λάρισα - Σε λειτουργία 10 Μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα