ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αλ. Τσίπρας: Οι ΤΟΜΥ αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δημιουργηθούν Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ενημερώνει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των πολιτικών που αναλαμβάνοται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Αλ. Τσίπρας: Οι ΤΟΜΥ αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Στο βίντεο που συνοδεύει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ειδικοί και πολίτες μιλούν για την πρωτοβουλία. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κι αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Προσθέτει: «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 ΤΟΜΥ σε μία δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο και είμαστε σε θέση να πούμε ότι πετύχαμε εκεί που άλλοι απέτυχαν».

Πέραν της αλλαγής της φιλοσοφίας συνολικά περί το Σύστημα Υγείας, οι ίδιοι οι πολίτες που μιλούν για την πρωτοβουλία δηλώνουν ικανοποίηση.

Ειδικά για τη μεταρρύθμιση, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, υπογραμμίζει στο βίντεο πως μέσω των Τοπικών Ομάδων Υγείας επανέρχεται ο οικογενειακός γιατρός, ώστε χωρίς ταλαιπωρία και αναμονή οι πολίτες αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την πρόληψη.

Η στελέχωση των ΤΟΜΥ γίνεται από νέους γιατρούς και αυτό αποτελεί ευκαιρία αναστροφής της μετανάστευσης των Ελλήνων νέων γιατρών. «Είμαστε περήφανοι γι' αυτή τη μεταρρύθμιση που αφήνουμε στην ελληνική κοινωνία» τονίζει ο κ. Βαρδαρός και καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στις ΤΟΜΥ.

Ολόκληρο το βίντεο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://primeminister.gr/2018/03/13/19539

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ