ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Ζητά την εξουσιοδότηση των μελών του για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκτιμώντας ότι η καταστροφική πολιτική του υπουργείου Υγείας οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο και πλήττει τη Δημόσια Υγεία, καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

ΙΣΑ: Ζητά την εξουσιοδότηση των μελών του για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ

Ειδικότερα, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιστημονικών Ενώσεων, αποφασίσθηκε η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, σε επίπεδο Ιατρικών Συλλόγων, καθώς και η συστράτευση του ιατρικού κόσμου για την απόσυρση του «καταστροφικού clawback που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τον, ιατρικό κόσμο και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Για τον λόγο αυτόν ο ΙΣΑ έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα (διαθέσιμη εδώ), στην οποία τα μέλη του καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την Εξουσιοδότηση-Δήλωση στον Σύλλογο.

Επίσης, αποφασίσθηκε «υπό την προϋπόθεση της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων, να διακοπούν οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ» και να δημιουργηθεί επιτροπή «για τον καθορισμό της ελάχιστης τιμής αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης και κάθε ιατρικής πράξης και εργαστηριακής εξέτασης ανά ειδικότητα, με βάση το πραγματικό κόστος στα πλαίσια της βέλτιστης ιατρικής πρακτικής».

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συστράτευση, για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφική πολιτική του υπουργείου Υγείας που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και τη ξενιτιά τον Έλληνα γιατρό. Η πολιτική που ακολουθείται είναι επικίνδυνη, τόσο για τον ιατρικό κόσμο, όσο και για τον ασθενή. Η επαγγελματική και επιστημονική μας απαξίωση είναι μέρος ενός σχεδίου που προωθεί τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, με σκοπό την υποταγή στους στόχους του μνημονίου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται».