ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση δίνει στους ασθενείς «αιματηρά εξιτήρια» από τα νοσοκομεία

Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση δίνει στους ασθενείς «αιματηρά εξιτήρια» από τα νοσοκομεία

«Σε πρόωρα "αιματηρά εξιτήρια" των ασθενών από τα νοσοκομεία προχωράει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση των μνημονιακών Υπουργών και εκλεκτών του Μαξίμου Πολάκη, Χουλιαράκη και Πετρόπουλου υλοποιώντας τον μνημονιακό νόμο του πρώην Υπουργού Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά Βορίδη (νόμος 4286/2014)!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Η Λαϊκή Ενότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι ασθενείς θα παίρνουν άρον-άρον εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πριν καν ακόμα  ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους, όταν το κόστος θα ξεπερνά το τιμολόγιο που θα καθοριστεί από την ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία ΚΕ.ΤΕ.Ν.Υ.Α.Ε, με όχημα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και στόχο τη συμπίεση των δημόσιων δαπανών υγείας.

«Η ιδιωτικών συμφερόντων ΚΕ.ΤΕ.ΝΥ.Α.Ε ιδρύθηκε για να διαχειρίζεται το ταμείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας για 50 χρόνια (!) με κεφάλαιο 1.000.000 ευρώ που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το κράτος.

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αλλά και στο μετοχικό της κεφάλαιο μπορεί να συμμετάσχουν και ιδιώτες/επιχειρηματίες.

Θα έχει στη διάθεσή της όλα τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών που υποχρεωτικά θα της εκχωρούν τα νοσοκομεία και ο ΕΟΦ για τον υπολογισμό του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ασθενούς.

Στη περίπτωση που η νοσηλεία υπερβεί το προκαθορισμένο κόστος λόγω υποτροπής της νόσου ή λόγω επιπλοκών, τότε τη διαφορά θα καλείται να πληρώσει το νοσοκομείο ή ο ασφαλισμένος.

Έτσι, το νοσοκομείο -προκειμένου να αξιολογηθεί αρνητικά από την ΚΕΤΕΝΥΑ με κίνδυνο να μην χρηματοδοτηθεί και οδηγηθεί σε κλείσιμο- θα μετατραπεί σε επιχείρηση, ο Γιατρός σε Σάυλωκ και ο ασθενής σε πειραματόζωο.

Η εμπειρία από το Γερμανικής έμπνευσης μοντέλο χρηματοδότησης των νοσοκομείων, οδηγεί σε πρόωρα εξιτήρια των ασθενών από το νοσοκομείο στην κυριολεξία με τα αίματα, γι' αυτό και ονομάσθηκαν "αιματηρά εξιτήρια", προκειμένου να συμπιεστεί το κόστος λειτουργίας τους και κατ' επέκταση και η κρατική χρηματοδότηση και η ιδιωτικοποίησή τους.

Οι ασθενείς θα αποφεύγουν συστηματικά τις πολυέξοδες θεραπείες με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους. Κοστοβόρα τμήματα νοσοκομείων ή και ολόκληρα νοσοκομεία, κυρίως περιφερειακά, θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, ενώ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας του προσωπικού θα επεκταθούν και οι μισθοί τους θα συμπιεστούν ακόμα περισσότερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατακεραύνωνε και υποσχόταν ότι θα καταργήσει τον νόμο της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά και του Υπουργού της Υγείας Βορίδη ν.4286/2014 με δελτίο τύπου του αντίστοιχου Τμήματος Υγείας.

Ενώ τότε κορυφαία κυβερνητικά και συνδικαλιστικά τους στελέχη ξιφουλκούσαν διαμαρτυρόμενα για την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των ασθενών για δωρεάν και αξιοπρεπή νοσηλεία σε νοσοκομείο, σήμερα με την ψήφο τους οδηγούν σε κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφήνοντας το "αιματηρό" τους αποτύπωμα.

Το πολιτικό και συνδικαλιστικό κίνημα πολιτών και υγειονομικών, σύντροφων και φίλων της Λαϊκής Ενότητας, πρέπει να ορθώσει ανάστημα και να δημιουργηθεί μέτωπο αποτροπής της πλήρους κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας που θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και διεκδίκησης καθολικής, δωρεάν, ισότιμης και υψηλής ποιότητας δημόσιας περίθαλψης».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

BEST OF NETWORK

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σεισμός Ελασσόνα: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτήρια - Προς κατεδάφιση το σχολείο και 150 σπίτια

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμαχίες - «θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν - Οργή για τα νέα όπλα της Ελλάδας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Αττικής: «Ξεμένουν» από ΜΕΘ, ποια θα λειτουργούν ως Covid

Γιατί η κυβέρνηση απέρριψε τη λύση του καθολικού lockdown - Όλο το παρασκήνιο

Survivor: Δεν ξανάγινε! Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια – Ξέσπασε σε κλάματα η Μαριαλένα (video)

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας αυτή την εβδομάδα - Τι θα γίνει το Πάσχα

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πόρισμα της έρευνας από το σπίτι του - Έρχονται νέες καταθέσεις μαρτύρων

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης μετά τα νέα μέτρα - Τι θα κρίνει το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

SMS στο 13033: Πώς θα μετακινούμαστε για καταστήματα, άθληση και φροντίδα ηλικιωμένου

Άγρια δολοφονία: Πατέρας σκότωσε με 20 σφαίρες την κόρη επειδή δεν του είπε πού είναι η πρώην του

Σεισμός Ελασσόνα – Άκης Τσελέντης: Οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται για μήνες – Γιατί ανησυχεί