ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός στο 15ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ν. Αιγαίου: Πάνω από δύο εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι

«Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για την ασφάλεια των νησιωτών να υπάρχει ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε με σχέδιο», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 15ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Σύρο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ξανθός στο 15ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ν. Αιγαίου: Πάνω από δύο εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι

Ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι για την κυβέρνηση δεν νοείται ανάπτυξη μόνο με οικονομικούς όρους και αν θέλουμε να μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη «οι παρεμβάσεις θα πρέπει να αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και τομείς όπως η υγεία».

«Δεν ήρθαμε εδώ να εξωραΐσουμε τα πράγματα, αλλά να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση για τις ανάγκες που υπάρχουν» τόνισε, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αναγκών που υπάρχουν, που είχαν αποτελέσματα.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας μίλησε για τη σημαντική προσπάθεια που έχει καταβάλλει η κυβέρνηση, προκειμένου να κρατήσει «όρθιο» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων συμπατριωτών μας, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. «Ήταν μία κρίσιμη παρέμβαση που συνέβαλε στην κοινωνική συνοχή και στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων» υπογράμμισε.

«Υπό σκληρές μνημονιακές συνθήκες καταφέραμε να κάνουμε αρκετά πράγματα, αλλά χρειάζονται να γίνουν και άλλα» υποστήριξε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε ότι στην μεταμνημονιακή περίοδο θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αναβάθμιση του τομέα της υγείας.

«Η κυβέρνηση έχει σταθερό και σθεναρό μέτωπο απέναντι στη διαφθορά και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν» σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης να επιστρέψουν, διότι υπάρχει σοβαρό θέμα αφού απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος. Εξέφρασε, δε, την ανάγκη να υπάρξει συνδυασμός πολλαπλών κινήτρων για να επιστρέψουν οι 17.000 γιατροί που έχουν φύγει από τη χώρα.

«Το μέλλον των νησιωτών και στον τομέα της υγείας προσδοκούμε ότι θα είναι καλύτερο με τις προσπάθειες που καταβάλλονται» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)