ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικογενειακοί γιατροί: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 2 Ιουλίου για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

Μειωμένο παραμένει το ενδιαφέρον των γιατρών για τις ΤΟΜΥ, με αποτέλεσμα τις μονάδες Υγείας όλου του λεκανοπεδίου να στελεχώνουν μόλις 46 Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί μετά και την τελευταία προκήρυξη για 953 θέσεις.

Οικογενειακοί γιατροί: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 2 Ιουλίου για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

Σε αυτούς τους 46 περιλαμβάνονται και γιατροί που ήδη εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και χαρακτηρίστηκαν οικογενειακοί γιατροί.

Το ενδιαφέρον των γιατρών παραμένει μειωμένο και για την επαναπροκήρυξη των θέσεων για τις ΤΟΜΥ. Ο νέος διαγωνισμός δεν έφερε καθώς φαίνεται τα επιθυμητά αποτελέσματα και γι' αυτό δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και έληγε στις 22 Ιουνίου για τις θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διετούς διάρκειας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης της θητείας μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Παύλου Πολάκη, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο tomy.moh.gov.gr.

Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης ή τον αριθμό πρωτοκόλλου. Αποστολές με σήμανση πέραν της 9ης Ιουλίου δεν γίνονται αποδεκτές και οι αιτήσεις θεωρούνται μη υποβληθείσες.

Το ενδιαφέρον των γιατρών είναι μειωμένο, κυρίως λόγω των χαμηλών αμοιβών, οι οποίες κυμαίνονται από 1.800 έως 2.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Υγειονομικά επικίνδυνη η αναλογία οικογενειακών ιατρών προς το σύνολο των πολιτών

ΙΣΑ: Παραπλανητικό το κείμενο του υπ. Υγείας για την εγγραφή στους οικογενειακούς γιατρούς