ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ: Στα κάγκελα για τα νέα ωράρια των Κέντρων Υγείας

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την 1η ΥΠΕ βρίσκονται οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας, λόγω του επαναπρογραμματισμού των ωραρίων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που. πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και με υπευθυνότητα.

ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ: Στα κάγκελα για τα νέα ωράρια των Κέντρων Υγείας

Παράλληλα, καλεί τους επιστημονικούς υπευθύνους να μη στείλουν προγράμματα, εάν δεν προηγηθεί η συνεννόηση ΥΠΕ με το Σύλλογο και προειδοποιεί πως, σε περίπτωση που η ΥΠΕ προχωρήσει σε αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαρκείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με αφορμή το έγγραφο της 1ης ΥΠΕ 23-7-2018 με Αρ. Πρωτ:34633, περί επαναπρογραμματισμού ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ 1ης ΥΠΕ και δεδομένης της άρνησης της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ, να δεχτεί την πρότασή μας για αναβολή της λήψης απόφασης για τη λειτουργία των ΚΥ, σας κοινοποιούμε τη θέση του Συλλόγου μας.

1. Κανείς Επιστημονικός Υπεύθυνος να μη στείλει προγράμματα, αν δεν ολοκληρωθεί νωρίτερα η συνεννόηση ΥΠΕ με το Σύλλογο.

2. Κανείς γιατρός να μη δεχτεί αλλαγή του ωραρίου εργασίας του.
Θεωρούμε ότι, η λειτουργία των ΚΥ και ο επαναπρογραμματισμός του ωραρίου, είναι ανοικτό θέμα, που πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας υπόψη τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών και την πραγματική αναβάθμιση του συστήματος.

Σε περίπτωση που η ΥΠΕ προχωρήσει σε αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαρκείας, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου προγράμματος.

Στέλνουμε επίσης μήνυμα στο υπουργείο, ότι η εποχή των αποικιοκρατικών συνθηκών εργασίας, έχει λήξει προ πολλού και ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη προσβολή της προσωπικότητας των μελών μας, αλλά ούτε και περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου του γιατρού στο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας."