ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Αδ.Γεωργιάδης καταγγέλλει κρούσματα φυματίωσης στο Γενικό Κρατικό Αθηνών

Ερώτηση κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, στην οποία διατυπώνει σοβαρή καταγγελία για κρούσματα φυματίωσης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

Ο Αδ.Γεωργιάδης καταγγέλλει κρούσματα φυματίωσης στο Γενικό Κρατικό Αθηνών

Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά φυματικό ασθενή που φέρεται να μη διαγνώστηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα την πιθανή μετάδοση της νόσου, σε άγνωστο αριθμό ατόμων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης αναφέρει: «Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες βρίσκονται στη διάθεσή του υπογράφοντος, ασθενής εισήλθε στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς τον Αύγουστο, εξήλθε έπειτα από ενάμιση μήνα αδιάγνωστος και μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με σοβαρότατη μορφή φυματίωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τέσσερις νοσηλευτές έχουν θετικό μαντού και υπόκεινται σε θεραπεία».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει πως «από τα παραπάνω προκύπτει εύλογη ανησυχία για τον αριθμό προσωπικού, ασθενών και συνοδών που πιθανόν έχουν προσβληθεί από φυματίωση» και ερωτά τον υπουργό Υγείας: αν επιβεβαίωνει τις πληροφορίες και ποιες ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Το κείμενο της ερώτησης, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, εδώ