ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ. Δίνεται προθεσμία 20 ημερών για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τα δικαιολογητικά.

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής νέου προέδρου στον ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται για θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή να έχουν ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα υγείας.

Όλες οι πληροφορίες, τα δικαιολογητικά και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων αναφέρονται αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν 20 μέρες προθεσμία, ενώ ο διορισμός του προσώπου που επιλεγεί θα πρέπει να έχει και την έγκριση της Βουλής.

Η θητεία του προέδρου έχει οριστεί ως πενταετής. Ωστόσο, μετά τις εκλογές του 2019 και εφόσον αλλάξει η κυβέρνηση, δεν είναι απίθανό να αναζητηθεί εκ νέου επικεφαλής...

Πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και μέρες, η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί πιθανά πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία του μεγαλύτερου οργανισμού Υγείας - που διαχειρίζεται πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία στις αρχές του μήνα έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Επισήμως είχε αναφερθεί οτι οι λόγοι της παραίτησης είναι προσωπικοί, ενώ στη σχετική επιστολή ο Σ.Μπερσίμης έκανε απολογισμό της θητείας του στον ΕΟΠΥΥ, με αναφορές σε θετικά αποτελέσματα, εκσυγχρονισμό του οργανισμού, αποπληρωμή των χρεών προς τρίτους και ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία έπεσαν από 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ στα 200 εκατομμύρια.

Ανεπισήμως, διακινούνταν εδώ και μήνες πληροφορίες για διατάραξη των σχέσεων του Σωτήρη Μπερσίμη με στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος είχε φέτος δύο σημαντικές διακρίσεις: έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS), ενώ εκλέχτηκε και πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network.

Και οι δύο διακρίσεις έχουν να κάνουν «με τα εργαλεία» που εφάρμοσε την τελευταία διετία στον ΕΟΠΥΥ, για τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δαπανών, και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.