ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παράταση συμβάσεων υπόσχεται το υπουργείο στους τραυματιοφορείς

Με παράταση των συμβάσεων υπόσχεται το υπουργείο Υγείας να λύσει το πρόβλημα των τραυματιοφορέων. Μεγάλες οι ελλείψεις, χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.

Παράταση συμβάσεων υπόσχεται το υπουργείο στους τραυματιοφορείς

Σε συνάντηση με μέλη της Ένωσης, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός φέρεται να διαβεβαίωσε πως θα ανανεωθεί η σύμβαση των επικουρικών τραυματιοφορέων έως το Μάιο. Αυτό θα δώσει μικρή παράταση ώστε τα νοσοκομεία να μην «απογυμωνθούν», αλλά δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, αφού μετά το πέρας της παράτασης οι θέσεις θα μείνουν κενές.

Παράταση συμβάσεων σχεδίαζει το υπουργείο και για τους τραυματιοφορείς που έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ, ενώ ο υπουργός φέρεται να δεσμεύθηκε ότι όσοι έχουν μετακινηθεί «ρουσφετολογικά» σε άλλες υπηρεσίες χωρίς να συντρέχουν σοβαροί λόγοι, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2019, αναμένεται να φύγουν από τα νοσοκομεία της χώρας περίπου 4000 υγειονομικοί διαφόρων ειδικοτήτων - ανάμεσά τους και πολλοί τραυματιοφορείς - οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, από τις 4.000 θέσεις μόνιμων τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία είναι καλυμμένες μόνο 1.200, ενώ επιπλέον 500 θέσεις έχουν καλυφθεί με συμβασιούχους.