ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Φταίει ο υπουργός που χάσαμε στις εκλογές», λένει οι συνδικαλιστές γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συνδικαλιστές γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν την ευθύνη στο... ΣΥΡΙΖΑ για την συντριπτική ήττα της παράταξής τους στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας!

«Φταίει ο υπουργός που χάσαμε στις εκλογές», λένει οι συνδικαλιστές γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ

Το Αγωνιστικό Μέτωπο είδε το ποσοστό του να συρρικώνεται στο 8,63%, από το 15% της προηγούμενης αναμέτρησης και οι συνδικαλιστές γιατροί Παναγιώτης Ψυχάρης και Σπύρος Προβατάς υποδεικνύουν τους «υπεύθυνους».

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες του υπουργού κ.Ξανθού, του γραμματέα του υπουργείου κ.Βαδαρού... Η αυθαίρετη και χωρίς λόγο διεύρυνση του ωραρίου στα Κέντρα Υγείας, ο εξαναγκασμός των μελών μας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς, η επικείμενη απόλυση 800 γιατρών, στάθηκαν εμπόδιο στην παράταξη , αλλά και σε εμάς προσωπικά», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Επίσης «καταγγέλουν την άρνηση ανώτερων κυβερνητικών στελεχών γιατρών και μελών του Αγωνιστικού Μετώπου να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον Ιατρικό Σύλλογο, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν καν στις εκλογές. Αυτό έδειξε περίτρανα και την απαξίωση τους απέναντι στην παράταξη».

Οι δύο γιατροί σημειώνουν τητά πως την εκλογική ήττα την χρεώνεται το υπουργείο υγείας. «Να προβληματιστούν αυτοί που χαράσσουν πολιτικές υγείας », τονίζουν.