ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερώτηση Χουντή για το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων» στα Ιωάννινα

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, για το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων» στα Ιωάννινα.

Ερώτηση Χουντή για το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων» στα Ιωάννινα

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στις αρχές της εβδομάδας στην Ήπειρο, επισκέφθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα» όπου και διαπίστωσε την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση και την έναρξη λειτουργίας του «Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων» του Νοσοκομείου.

Με δεδομένο ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020, ο Νίκος Χουντής κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν, με τη οποία ζητάει την επίσπευση ολοκλήρωσης του έργου και την άμεση έναρξη λειτουργίας του.

Η ερώτηση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής :

Στα μέσα του 2010 εντάχθηκε μέσω του ΠΕΠ Ηπείρου το έργο «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων» του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα» στο ΕΣΠΑ 2014-2020 συνολικού ύψους 9,3 εκ ευρώ.

Ενώ το κτιριακό μέρος του έργου ολοκληρώθηκε το 2013 (η διοικητική του παραλαβή έγινε στις 28.1.2015), εκκρεμεί ακόμα η προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός του 2017, όπου και αναμένονταν να ξεκινήσει η λειτουργία του «Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων.

Με δεδομένο ότι έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τη διοικητική παραλαβή του κτιρίου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προμήθεια, τόσο του ιατρικού και ξενοδοχειακού του εξοπλισμού, όσο και η στελέχωσή του με το κατάλληλο προσωπικό, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Τι πληροφορίες μπορεί να παράσχει σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων του εν λόγω έργου (κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, προσωπικό);

2. Τι γνωρίζει για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την αγορά του εξοπλισμού και την πρόσληψη του προσωπικού;

3. Τι προτίθεται να πράξει για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να λειτουργήσει άμεσα το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων» του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα»;

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)