ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξεταστική για Υγεία: Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας για την υπόθεση πώλησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», καταλογίζει στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εξεταστική για Υγεία: Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Σύμφωνα με τους βουλευτές της πλειοψηφίας υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ αναφέρεται πως θα πρέπει να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη αν οι κ.κ. Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια σε ζητήματα που σχετίζονται με το νοσοκομείο, ενώ ζητούν περαιτέρω έρευνα και σε ότι αφορά τις ενέργειες του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα δεν γίνεται αναφορά στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο στην αυριανή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ενώ μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία τα υπόλοιπα τρία ακόμα πορίσματα που αφορούν στην αγορά αντιγριπικών εμβολίων, τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Στις 21 Νοεμβρίου το πόρισμα της πλειοψηφίας για όλες τις υποθέσεις που διερεύνησε η εξεταστική επιτροπή θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής.

Πηγή: Newsbomb