ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Χωρίς γιατρό ΕΣΥ η Νέα Αγχίαλος

Χωρίς γιατρό ΕΣΥ μένει εδώ και τρεις εβδομάδες η Νέα Αγχίαλος, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Μπουκώρος, μέσω σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.

ΝΔ: Χωρίς γιατρό ΕΣΥ η Νέα Αγχίαλος

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως «εδώ και τρεις εβδομάδες έχει σταματήσει η λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου της περιοχής, επειδή στο ίδιο κτίριο δημιουργείται η νέα Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς που χρειάζονται ιατρική βοήθεια και αδυνατούν να πληρώσουν τους ιδιώτες, αναγκάζονται να μετακινούνται στο Βόλο για να εξυπηρετηθούν. «Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων είναι μεγάλη, καθώς ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση φαρμάκων πρέπει να πηγαίνουν μέχρι το Βόλο», αναφέρει ο βουλευτής, σχολιάζοντας πως «για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται η ελλειψη προγραμματισμού και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα υγείας και οι ασφαλισμένο».

Ο Χρήστος Μπουκώρος ρωτά τον υπουργό Υγείας πώς θα επιλύσει το πρόβλημα και αν προτίθεται να μεταστεγάσει το ιατρείο του ΕΣΥ, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, ωσότου ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη νέα ΤΟΜΥ.