ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο κέντρο πρόληψης και εξέτασης για το aids ο Κ.Μητσοτάκης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Aids (1η Δεκεμβρίου) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το κέντρο πρόληψης και εξέτασης Checkpoint.

Στο κέντρο πρόληψης και εξέτασης για το aids ο Κ.Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», για το πώς γίνεται το γρήγορο τεστ για τους ιούς hiv και ηπατίτιδας B και C.

Τα μέλη της «Θετικής Φωνής» ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και τόνισαν τα ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

«Είμαι εδώ για να στείλω το μήνυμα ότι η νόσος που προκαλεί ο ιός hiv όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να τον μεταδίδει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα του 2018 «πρέπει να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν».

Όπως είπε, «μια καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία η οποία δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, είναι η κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις».

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. «Η επένδυση για το μέλλον, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά», ανέφερε.