ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συριζαίος γιατρός αποχωρεί από το κόμμα, με σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική Υγείας

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται ενώπιον της ελληνικής Βουλής.

Συριζαίος γιατρός αποχωρεί από το κόμμα, με σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική Υγείας

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ του γιατρού Σπύρου Προβατά ο οποίος μόλις τον περασμένο Οκτώβριο εξελέγη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), με την παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

«Ο πρωθυπουργός, ψευδόμενος στη Βουλή, είπε ότι επί κυβέρνησής του επαναπροσελήφθησαν οι απολυμένοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αλλά ξέχασε τους 3000 γιατρούς που απολύθηκαν το 2014 και ξεχνά ότι έρχονται νέες ομαδικές απολύσεις εκατοντάδων γιατρών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με νόμο Ξανθού», αναφέρει ο Σπύρος Προβατάς.

Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση για «υποταγή στα ιδιωτικά συμφέροντα και μεθοδευμένη πολιτική ακρωτηριασμού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). «Οι συμβάσεις των παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων ξαφνικά σταματάνε για να τους εκβιάσουν να αποδεχτούν να γίνουν οικογενειακοί ιατροί. Παράλληλα δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών. Απολύθηκαν στις 31/12/18 περισσότεροι από 300 γιατρούς από την ΠΦΥ, και εκβιάζονται άλλοι τόσοι να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία», περιγράφει μεταξύ άλλων.

Δηλώνει, δε, ότι παύει να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ως μέλος της διοίκησης του ΙΣΑ, θα συνεχίσει «να αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια γιατρών ασθενών».

Η διοίκηση του ΙΣΑ υιοθέτησε τις απόψεις του Σπύρου Προβατά, και προσθέτει ότι «η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τις δημόσιες δομές υγείας και σε αποπομπή από το σύστημα, εκατοντάδων ιατρών».