ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεχίζει τις επαφές με υγειονομικούς η ηγεσία της ΝΔ

Ετοιμάζεται το πρόγραμμα για την Υγεία.

Συνεχίζει τις επαφές με υγειονομικούς η ηγεσία της ΝΔ

Σειρά στα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σχεδόν καθημερινά κάνει διαφόρων τύπων καταγγελίες για το χώρο της Υγείας.

«Έχουμε εγκαινιάσει έναν διευρυμένο κύκλο επαφών με όλους τους σημαντικούς φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο της Υγείας. Θέλουμε να ακούσουμε από εσάς αναλυτικά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία, ποια είναι τα προβλήματα και ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως πρόσθεσε, έχει επισκεφθεί πολλά νοσοκομεία και έχει διαπιστώσει ότι «η κατάσταση απέχει πολύ από αυτό που περιγράφει η κυβέρνηση και το δημόσιο σύστημα είναι στα όριά του, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει».

 DPT9465



Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της ΝΔ για την Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η εξοικονόμηση που θα προκύπτει από την ορθή διοίκηση, θα επιστρέφει στο σύστημα υγείας. Στο ζήτημα των προσλήψεων, θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση κρίσιμων τομέων όπως οι νοσηλευτικές υπηρεσίες και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μίλησαν για κατάρρευση του ΕΣΥ, λόγω υποχρηματοδότησης και ελλείψεων και έθεσαν μια σειρά από αιτήματα του κλάδου.