ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΘ: Η νέα Κυβέρνηση οφείλει να αναβαθμίσει τις δομές υγείας

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ι.Σ.Θ.), Νίτσας Νικόλαος, με σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι η νέα διακυβέρνηση οφείλει να αναβαθμίσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας.

 

ΙΣΘ: Η νέα Κυβέρνηση οφείλει να αναβαθμίσει τις δομές υγείας

Συγκεκριμένα ο κος. Νίτσας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας ο ιατρικός κλάδος ταλανίστηκε από πληθώρα ζητημάτων, όπως είναι η υπερφορολόγηση το clawback, η υποστελέχωση αρκετών μονάδων υγείας κλπ.

Ο κος. Νίτσας δήλωσε αναλυτικά τα εξής:

«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Η προηγούμενη τετραετία, κατά τη διάρκεια της οποίας το “κοινωνικό πρόσημο” ήταν αρνητικό για τους γιατρούς (...υπερφορολόγηση, ΕΦΚΑ, υποχρηματοδότηση στην υγεία, χρέη Ε.Ο.Π.Υ.Υ., clawback, υποστελέχωση δημόσιων δομών κ.α...) πέρασε στην ιστορία.

Είναι αλήθεια ότι η όποια προσπάθεια τους στην περίθαλψη και στη δημόσια υγεία, συνδυάστηκε με εγχειρήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, τα οποία όμως καθώς ήταν διαποτισμένα με ιδεοληψίες, απεδείχθησαν αναποτελεσματικά (ΤΟΜΥ, οικογενειακός γιατρός).

Ελπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε η νέα διακυβέρνηση να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας -χέρι χέρι με τους γιατρούς- να επιτύχει την πολυπόθητη αναβάθμιση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο».

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΘ: Για τρίτη χρονιά ενημερώνει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού