ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΣΕ: Συνάντηση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για το νέο τμήμα Εργοθεραπείας

Σε προτεραιότητα τίθεται η έγκαιρη έναρξη και εύρυθμη λειτουργία του νέου τμήματος Εργοθεραπείας.

ΠΣΕ: Συνάντηση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για το νέο τμήμα Εργοθεραπείας

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών – Π.Σ.Ε., ΝΠΔΔ συμμετείχε στη 2η συνέλευση του νέου τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση της Πρυτανείας.

Τον Π.Σ.Ε., εκπροσώπησαν η πρόεδρος Κυριακή Κεραμιώτου, ο αντιπρόεδρος Άρης Παπαγεωργίου, ο Γραμματέας Παναγιώτης Μπούρος και το μέλος Κώστας Χατζηγεωργίου.

Ο Π.Σ.Ε. θεωρεί απολύτως απαραίτητη την έναρξη λειτουργίας αυτού του νέου τμήματος Εργοθεραπείας στη Β. Ελλάδα, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου, καθώς η Εργοθεραπεία είναι ένας κλάδος με αρνητική ανεργία, ενώ παράλληλα οι απόφοιτοί του θα έλθουν να καλύψουν ένα μεγάλο κενό που υπάρχει σε προσωπικό εργοθεραπευτών σε τοπικό επίπεδο.

Ο Π.Σ.Ε. ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Συντονιστική Επιτροπή στις μεγάλες απαιτήσεις που έχει ένα υπό ίδρυση πανεπιστημιακό τμήμα, αλλά και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Στη συνέλευση συζητήθηκε και συνδιαμορφώθηκε το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, στη βάση διεθνών δεδομένων, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, τα οποία θα διαμορφωθούν από το υπ. Παιδείας το επόμενο διάστημα και συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Πρόθεση του Π.Δ.Μ. είναι το τμήμα να αρχίσει τη λειτουργία του έχοντας έτοιμες τις απαραίτητες υποδομές, όπως η στέγαση (με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης), η κλινική άσκηση των φοιτητών και οι εκπαιδευτικές ανάγκες του τμήματος.

Το Πανεπιστήμιο θα προκηρύξει 4-5 θέσεις μελών ΔΕΠ, καθώς και αρκετές θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων.

Η Συντονιστική Επιτροπή του τμήματος Εργοθεραπείας έδειξε ότι στοχεύει στη δημιουργία ενός τμήματος υψηλού κύρους και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών δήλωσε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια του Π.Δ.Μ., καθώς θεωρεί ότι η διασυνέδεση των δύο φορέων και η συνεχής συνεργασία τους στο διηνεκές, είναι απολύτως απαραίτητη για την εξασφάλιση της δημιουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος υψηλού επιπέδου, συνδεδεμένου με την αγορά εργασίας και την ακαδημαϊκή εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Κανονικά θα καλύπτονται οι συνεδρίες εργοθεραπείας

Νέα προβλήματα με την ειδική αγωγή μέσω ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν οι εργοθεραπευτές