ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Κάλεσμα σε φοιτητές και συνταξιούχους απευθύνει το υπουργείο Υγείας

Κορονοϊός: Κάλεσμα σε φοιτητές και συνταξιούχους απευθύνει το υπουργείο Υγείας

Κάλεσμα σε υγειονομικούς, φοιτητές, συνταξιούχους επιστήμονες υγείας και όποιον μπορεί να προσφέρει εθελοντικά, για τη στήριξη του ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορονοϊού, απευθύνει το υπουργείο Υγείας.

«Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας. Στην προσπάθεια αυτή, το υπουργείο Υγείας ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς όμως η πανδημία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το εθελοντικό πρόγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε εν ενεργεία γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους.

Καλούνται φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κατευθυντήριες οδηγίες στους Έλληνες γιατρούς από ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen