ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Με γνώμονα την εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ η μετακίνηση γιατρών στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Κορονοϊός: Με γνώμονα την εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ η μετακίνηση γιατρών στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ προς το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς covid-19 δίνει το υπουργείο Υγείας.

Εξηγεί ότι η μετακίνηση 16 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προς το νοσοκομείο «Η Σωτηρία» για χρονικό διάστημα 3 μηνών, γίνεται με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Οι συγκεκριμένοι γιατροί θα αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 προσληφθέντες γιατρούς στη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Τονίζει ότι ο αριθμός των γιατρών που μετακινείται, ουδόλως αποδυναμώνει τις Μονάδες προέλευσης, με βάση την καταχώρηση αριθμού ατόμων ίδιας ειδικότητας, τα οποία υπηρετούν σε αυτές. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από τους 29 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Λαϊκό», μετακινούνται οι δύο. Από τους 49 καρδιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», μετακινείται ο ένας. Από τους 49 γιατρούς εσωτερικής παθολογίας που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», μετακινείται ο ένας.

Πάντως, κατά της μετακίνησης προσωπικού σε νοσοκομεία αναφοράς covid-19 τάσσονται γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι οποίοι απεργούν αύριο, σημειώνοντας ότι τμήματα νοσοκομείων αποδυναμώνονται και ζητώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Το υπουργείο Υγείας απαντά ότι προχωρούν οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζει ότι ολοκληρώνεται από τα Συμβούλια Κρίσεων η διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων γιατρών και βρίσκονται σε εξέλιξη: Η προκήρυξη 81 θέσεων μονίμων γιατρών, εκ των οποίων οι 49 αφορούν νοσοκομεία του ΕΣΥ στη νησιωτική Ελλάδα. Η προκήρυξη 400 θέσεων μονίμων γιατρών, εκ των οποίων οι 200 θα στελεχώσουν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και από αυτούς οι 45 προσλαμβάνονται για τη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου. Συνεπώς, πριν το τέλος του 2020 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα έχουν ενισχυθεί με 1.381 μόνιμους γιατρούς.

Επίσης αναφέρει ότι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, έχουν προσληφθεί στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία», σε θέσεις επικουρικού προσωπικού 40 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 226 νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού), εκ των οποίων οι 63 απασχολούνται αποκλειστικά σε ΜΕΘ, 16 ειδικευόμενοι νοσηλευτές για τη λήψη ειδικότητας στην Επείγουσα/Εντατική Νοσηλευτική, 87 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό.

BEST OF NETWORK

Oruc Reis: Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο

Επίδομα 534 ευρώ: Παράταση αναστολής και τον Οκτώβριο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Προσοχή: Αν σας έρθει αυτό το mail σβήστε το αμέσως - Συνεχόμενες επιθέσεις σε χρήστες

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι – Υπερπτήσεις πάνω από τους «Ανθρωποφάγους»

Κορονοϊός: Νέες αλλαγές στα τραπεζοκαθίσματα - Τι θα ισχύει από εδώ και πέρα

Θρίλερ με την 19χρονη Άρτεμις - Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Άσχημα νέα! Καταιγίδες, χαλάζι και αέρας – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΟΑΕΔ: 16.500 νέες θέσεις με μισθό 750€

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς - Δείτε αν κερδίσατε

Αυτό είναι το νέο αμυντικό υπερόπλο στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα - Δείτε ποιοι μπορούν να ενταχθούν