ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Β. Κικίλιας: Με sms θα αποστέλλονται στους πολίτες τα αποτελέσματα των rapid test

Το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν rapid tests αντιγόνου σε πολίτες, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Β. Κικίλιας: Με sms θα αποστέλλονται στους πολίτες τα αποτελέσματα των rapid test

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών, καθώς τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και στη συνέχεια καταχωρείται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε επίσης τη ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών «για τη δυνατότητα που μας δίνει, έτσι ώστε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να μπορεί να είναι σήμερα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, να εξυπηρετεί τους πολίτες και να διενεργήσει αυτούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιδημιολογικού ενδιαφέροντος».

«Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως, είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε ότι στο Μετρό του Συντάγματος λειτουργούν 16 ιατρεία που πραγματοποιούν τεστ αντιγόνου για τον κορονοϊό, ενώ από τα 350 τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι εκείνη την ώρα, 6 ήταν θετικά.