ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Με εντολή Κικίλια ελέγχθηκε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Χίλια πεντακόσια rapid tests μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ελεγχθεί όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Κορονοϊός: Με εντολή Κικίλια ελέγχθηκε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Η απόφαση λήφθηκε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, για την αποφυγή της διασποράς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς της Βορείου Ελλάδας, έπειτα από την επιβεβαίωση 10 θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε χθες 105 τεστ στο προσωπικό, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ έγιναν και 167 τεστ PCR από τους μοριακούς αναλυτές του νοσοκομείου, εκ των οποίων τα 166 ήταν αρνητικά. Από το πρωί σήμερα, πραγματοποιείται rapid test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και εντός της ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, όλες οι Κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν, τα τακτικά χειρουργεία διεξάγονται κανονικά και η εφημερία που έχει σήμερα το ΑΧΕΠΑ εξελίσσεται ομαλά. Αναβλήθηκαν μόνο τα χειρουργεία της Οφθαλμιατρικής Κλινικής για προληπτικούς λόγους.