ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παραδόθηκε σήμερα η ανακαινισμένη Β' Ορθοπαιδική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς»

Παραδόθηκε, σήμερα, η ανακαινισμένη και πλήρως εξοπλισμένη Β' Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, δυναμικότητας 30 κλινών, την οποία εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παραδόθηκε σήμερα η ανακαινισμένη Β' Ορθοπαιδική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς»

Το έργο της ανακαίνισης ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022, με χρηματοδότηση ύψους 240.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ).

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Νικήτας Παπαδόπουλος και ο διευθυντής της Κλινικής Περικλής Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την ΠΚΜ με 240.000 ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι για τα ενοποιημένα νοσοκομεία Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος, υλοποιούνται προγράμματα ΕΣΠΑ, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και έργο ενεργειακής αναβάθμισης των δύο νοσοκομείων, ύψους περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Όλες, λοιπόν, αυτές οι ενέργειες, όλος αυτός ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση των υποδομών έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το Σύστημα Υγείας, τα τελευταία δυόμισι χρόνια δοκιμάστηκε στην Covid-19 και ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξεκινάει μια καινούργια μέρα και αυτή η καινούργια ημέρα πρέπει να βρει το Σύστημα Υγείας -και το βρίσκει- πιο δυνατό και έτοιμο να μπορέσει να ανταποκριθεί στον βασικό του ρόλο, που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας», πρόσθεσε ο κ. Μπογιατζίδης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι για την ΠΚΜ η υγεία και η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. «Όλα τα τελευταία χρόνια προχωρήσαμε στην αναβάθμιση όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και στις επτά Περιφερειακές μας Ενότητες. Και βέβαια, σήμερα, εδώ στο Γεννηματάς, παραδίδουμε τη Β' Ορθοπαιδική Κλινική, αλλά και τμήμα του Γατρεντερολογικού Τμήματος, τα οποία αναβαθμίσαμε. Το νοσοκομείο Γεννηματάς, από σήμερα έχει μια πλήρως αναβαθμισμένη πτέρυγα και θα μπορέσει, μέσα από τη δουλειά που έγινε και χρηματοδοτήθηκε από την ΠΚΜ, να δώσει στους πολίτες και στους ασθενείς πολύ καλύτερες υπηρεσίες από αυτές που προσέφερε μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η σημερινή μέρα είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί εκτός των υπολοίπων δείχνει και την πραγματική έγνοια που υπάρχει αυτή τη στιγμή σχετικά με το ύψιστο αγαθό, που είναι υγεία», ανάφερε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν βάλει σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της υγείας και το απέδειξαν στη διάρκεια της πανδημίας, με τον διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ και τις συνεχείς μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες και προσφέρει και αυτός σε επίπεδο αναβάθμισης της πρόσβασης του περιβάλλοντος χώρου και του εξοπλισμού. «Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε πλάτη για το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε, που είναι το ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)