ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πρέπει να γίνεται και από τους πιστοποιημένους γιατρούς

Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες αποκλειστικά από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

ΙΣΑ: Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πρέπει να γίνεται και από τους πιστοποιημένους γιατρούς

Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιατρούς και όχι αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας, προτείνει ο ΙΣΑ. Όπως τονίζει, «οι ιδιώτες ιατροί είναι ίσοι με τους συναδέλφους τους των δημοσίων δομών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς πρέπει να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας».

Το μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης από ιατρούς δημόσιων δομών, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ανασφάλιστων πολιτών ενώ θα επιβαρύνει σημαντικά τα νοσοκομεία, την κρίσιμη αυτή περίοδο που αναμένεται κορύφωση του πανδημικού κύματος».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι «η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μία ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών αντιτίθεται στον νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ