ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς συνταγή γιατρού το αντιγριπικό εμβόλιο

Το τέλος στην προϋπόθεση συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Χωρίς συνταγή γιατρού το αντιγριπικό εμβόλιο

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, εφόσον έχει πλέον διασφαλιστεί η επάρκεια σε εμβόλια δεν απαιτείται πλέον η συνταγογράφηση από γιατρό.

Αυτό αναμένεται, όπως είπε, να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Θα ανοίξουμε το σύστημα για να μην χρειάζεται ραντεβού ή συνταγογράφηση, ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία για τον πολίτη» είχε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Για την υπόθεση ξυλοδαρμού και σεξουαλικής παρενόχλησης από ανήλικο στο Παίδων

Αναφερόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης από ανήλικό στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως το υπουργείο Υγείας διέταξε άμεσα ΕΔΕ για το περιστατικό.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο φαινόμενο να φιλοξενούνται παιδιά που αντιμετωπίσουν προβλήματα μέσα σε νοσοκομεία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μέχρι να μετακινηθούν σε κάποια προνοιακή δομή.

Είπε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο, του κλεισίματος ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες προνοιακές δομές, μέσα από πενταψήφιο αριθμό, γεγονός που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες. Όπως είπε είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μια δεκαετία πίσω κι οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας.

Οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε κάθε πάροχο, είπε ο κ. Πλεύρης κι όντως υπάρχουν υψηλές χρεώσεις, υπάρχει όμως και πάροχος που επιβάλει αστική χρέωση για κάθε κλήση.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Πλεύρης ζήτησε από τα νοσοκομεία, σε κάθε σύμβαση που λήγει, η νέα που υπογράφεται να προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την περίοδο αναμονής του τηλεφωνήματος και να επιλέγεται ο πάροχος με την χαμηλότερη χρέωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ