ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Ανησυχία για την έξαρση των ιώσεων και σύσταση για σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας

Η ανάγκη για σχολαστική τήρηση των μέσων προφύλαξης, από τον κορονoϊό και τις υπόλοιπες εποχικές λοιμώξεις που έχουν έξαρση αυτή την περίοδο, μετά το άνοιγμα των σχολείων, τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής που συγκάλεσε σήμερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

ΙΣΑ: Ανησυχία για την έξαρση των ιώσεων και σύσταση για σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη εμβολιασμού με τα διαθέσιμα εμβόλια, το επικαιροποιημένο εμβόλιο, για τον SARS-Cov-2 που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, για τον πνευμονιόκκοκο, τη γρίπη, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και τον έρπητα ζωστήρα.

Εκφράστηκε η ανησυχία για τη διασπορά του κορονοιού που εξακολουθεί να βάζει σε κίνδυνο ειδικά, τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως επισημάνθηκε αυτή την περίοδο έχουν παράλληλα, έξαρση και άλλες εποχικές ιώσεις για αυτό και θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Οι συμμετέχοντας εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τόνισαν την ανάγκη της υγειονομικής θωράκισης και της ενημέρωσης των πολιτών, ενόψει της χειμερινής περιόδου που αναμένονται μεγάλες βροχοπτώσεις. Παραμένει σε ετοιμότητα η Ομάδα 'Αμεσης Δράσης και το ασθενοφόρο του ΙΣΑ που έδρασαν και κατά τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

«Διανύουμε περίοδο έξαρσης του κορονοιού και άλλων ιώσεων του αναπνευστικού που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία, ειδικά των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Είναι πολύ σημαντικό αφενός, η σχολαστική τήρηση των μέτρων προφύλαξης και αφετέρου, η αξιοποίηση των όπλων που διαθέτει η επιστήμη, των εμβολίων και των αντιικών φαρμάκων, για αυτό ο πολίτης πρέπει να απευθυνθεί εγκαίρως στο θεράποντα ιατρό του», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.