ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ο ρόλος του γονιού με την βοήθεια των «ειδικών»

Ανέκαθεν ο ρόλος τωνγονιών ήταν  να υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τα παιδιά τους στο ταξίδι τουςπρος την ενηλικίωση. Αυτό  το  ρόλοοι γονείς μας τον έφεραν σε πέρας χωρίς   τη βοήθεια ΄’ειδικών΄΄ και χωρίς ΄΄ειδικά σεμινάρια΄΄

Ο ρόλος του γονιού με την βοήθεια των «ειδικών»

Ανέκαθεν ο ρόλος τωνγονιών ήταν να υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τα παιδιά τους στο ταξίδι τουςπρος την ενηλικίωση.

Αυτό το ρόλοοι γονείς μας τον έφεραν σε πέρας χωρίς τη βοήθεια ΄’ειδικών΄΄ και χωρίς ΄΄ειδικά σεμινάρια΄΄. Οι γονείς μας, μας μεγάλωσαν με ότι τους έμαθαν οι δικοί τους γονείς και εμείς με τη σειρά μας μεγαλώνουμε τα παιδιά μαςανατρέχοντας στην εμπειρία των παιδικών μας χρόνων. Σήμερα όμως γνωρίζουμε, ότι η πείρα των μεγαλύτερων δεν βοηθάει πάντα γιανα αντιμετωπιστούν προβλήματα που συνδέονται με τις δυσκολίες πουαντιμετωπίζουν οι γονείς στην επικοινωνία με τα παιδιά τους καθώς και μετις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο και στη ζωή τουςγενικότερα.

Η σημερινή κοινωνίαμεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα οι αξίες, ταπρότυπα συμπεριφοράς ακόμα και η κουλτούρα μας να αλλάζει. Παλιές αξίες,παραδόσεις ακόμα και ήθη και έθιμα χάνουν τη σημασία και την ισχύτους και νέα πρότυπα ζωής επιβάλλονται καθημερινά. Τα πρότυπα ζωής πουπροβάλλονται σήμερα είναι κυρίως ο ατομισμός, ο καταναλωτισμός και ο ευδαιμονισμός. Η ασφάλεια και η σιγουριά μέσα στην οποίαμεγάλωσε η δική μας γενιά διαδέχθηκε την αγωνία και τη ανασφάλεια.Η αλλαγή πλέον είναι ο κανόνας σε όλα τα επίπεδα και γονείς και παιδιάχρειάζονται νέα στηρίγματα για να μπορέσουν να γίνουν πιοανθεκτικοί στη νέα αυτή πραγματικότητα που διαγράφεται.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ηκοινωνιολόγος κυρία Δώρα Φούντα διοργανώνει σεμινάριο το Σάββατο στις 15Φεβρουαρίου ώρα 11.00 π.μ. με θέμα coaching γονέων, προσπαθώντας να δώσει μια στήριξη και μια νέαοπτική στους γονείς που προσπαθούν να ενδυναμώσουν τα παιδιά τους για να βγουν νικητές στο ταξίδι της ζωής.

Γιατί να μην ξεχνάμε, όπως αναφέρειη ίδια,… γονείς δεν γεννιόμαστε γινόμαστε… Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο μέσα από ασκήσεις, παραδείγματα και παιχνίδια ρόλων επιχειρείται η συμμετοχήτων ίδιων των γονέων, και η αξιοποίηση της εμπειρίας τους για τη βελτίωση των οικογενειακών σχέσεων. Απευθύνεται σε όλους τους γονείς πουεπιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν, τηδιαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους, αλλά και που κυρίωςεπιτρέπουν στον εαυτό τους να χαλαρώσουν ….και να αντιληφθούν ότι δεν είναι οι μόνοι πουαντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Τόπος διεξαγωγής: Π. Τσαλδάρη18, Μαρούσι. Κόστος συμμετοχής , δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: τηλ.6973747236- Δώρα Φούντα, Κοινωνιολόγος, Life & Career Coach

BA, MPhil. & Diploma in Coaching, University of Cambridge www.fountacoach.com.

Διαβάστε ακόμη:


Γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι - πως βοηθάει το coaching


Δεσμευθείτε και μην εγκαταλείπετε τους στόχους σας εφέτος




Με ευγνωμοσύνη για το 2013 και με ρεαλιστικούς στόχους για το 2014




Χριστούγεννα και ψυχική υγεία: δεν υπάρχει υποχρεωτική χαρά